Middelfart: 100 boligejere får ”Smart Energi i Hjemmet”

100 boligejerne i Middelfart får tilbudt at deltage i projekt ”Smart Energi i Hjemmet”.

IT-system styrer energiforbruget
- Boligejerne får installeret et IT-system, der måler og styrer energiforbruget i boligerne, og bliver siden hen vejledt om, hvordan de kan optimere deres energiforbrug. Man kan sige, at boligejerne får en Smart Energi Butler, der hjælper til et lavt og smart energiforbrug i hjemmet, siger borgmester i Middelfart, Steen Dahlstrøm.

Et udviklingsprojekt
- Der er tale om et udviklingsprojekt, hvor vi først installerer måleudstyr i boligerne og efterfølgende en styringsdel. Endelig tilbyder vi konkret vejledning til energioptimering af boligen. Det er et styresystem, der ud fra boligejerens ønsker og behov, hæver og sænker energiforbruget, siger Ulrik Heilmann, der er direktør for Bolius, Boligejernes VidensCenter.

I ”Smart Energi i Hjemmet” består samarbejdet af mellem Middelfart Kommune, Realdania, firmaet PassivSystems, Statens Byggeforskningsinstitut og boligejerne i Middelfart.

Ikke helt gratis
Alle skal yde for at de kan nyde, og der er da heller ikke tale om helt gratis julegaver for boligejerne.

- For det første skal boligejerne hjælpe os med oplysninger om deres hus og deres forbrug i projektperioden, dernæst skal de være med på at vi får lov til at lave analyser af deres data, således at vi kan udvikle den optimale energibalance til IT systemets styringsdel og evaluere projektet ordentligt. Til gengæld kan boligejerne beholde udstyret kvit og frit og dermed have ”Smart Energi i Hjemmet” i mange år, siger Birger Hauge, der er direktør i PassivSystems.

Boligejerne, der får tilbudt ”Smart Energi i Hjemmet”, har svarfrist den 14. december 2012, og de første installationer vil ske inden jul.

 

Dagens Gossip