Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm, slipper for straffesag om bestikkelse

Der bliver ingen straffesag mod Middelfarts borgmester, Steen Dahlstrøm, for bestikkelse. Det har anklagemyndigheden ved Fyns Politi besluttet.

Sagen startede, da en borger anmeldte borgmesteren for bestikkelse ved at have modtaget et maleri udført af kunstneren Lisbeth Aare. Baggrunden for anmeldelsen var en avisomtale i Melfarposten den 9. januar i år af kunstnerens intention om at male et portræt af borgmesteren, som hun i taknemmelighed ville forære til Middelfart Kommune. I artiklen gav borgmesteren udtryk for, at billedet skulle hænges op på hans private bopæl.

- Det er som udgangspunkt ikke tilladt for en borgmester at modtage private gaver i forbindelse med hvervet. I denne sag, hvor gaven ikke er overgivet rent fysisk, men fortsat befinder sig hos kunstneren, har vi vurderet, at vi ikke kan bevise, at der var truffet en endelig beslutning om, at borgmesteren skulle modtage gaven som privatperson. Da det formentlig ville have været lovligt at modtage maleriet som en gave til kommunen, kan der ikke rejses en straffesag mod borgmesteren, siger advokaturchef Lars Ole Pedersen, der har behandlet sagen hos anklagemyndigheden ved Fyns Politi.

I princippet er det højest tilladt at modtage gaver svarende til nogle flasker vin i forbindelse med mærkedage, så som rund fødselsdag og jubilæum, og til gaver givet i taknemmelighed.

 

Dagens Gossip