Midtjyder enige om fremtidens trafik

Region Midtjylland og de 19 kommuner har revideret deres fælles anbefalinger til statens trafikinvesteringer i de næste mange år. Ud over de hidtidige ønsker om blandt andet en fast Kattegatforbindelse og en letbane i Aarhus-området, omfatter fremtiden en generel forbedring af de regionale jernbaner, en ny jernbane mellem Aarhus og Silkeborg samt en ny midtjysk motorvej.

Regionsrådsformand Bent Hansen er meget tilfreds med resultatet.

- Jeg glæder mig over dette fælles fodslag på trafikområdet, uagtet at kommunerne ikke har udsigt til de samme gevinster ved de enkelte trafikprojekter. Nu kan regeringen ikke være i tvivl om, hvordan vi gerne ser, at man løser de trafikale udfordringer, siger Bent Hansen.

De tre nyheder

Tre nye anbefalinger er kommet til, nemlig en generel opgradering af regionalbanerne, en ny jernbane mellem Silkeborg og Aarhus samt en ny midtjysk motorvejskorridor - Hærvejsmotorvejen.

Den generelle opgradering kan gennemføres bid for bid og starte når som helst, mens en ny Silkeborg-Aarhus jernbane formentlig ligger et stykke ud i fremtiden.

Den nye midtjyske motorvejskorridor er der ikke sat en dato på, men parterne anbefaler, at den etableres, når E45 er udbygget til en sekssporet vej. Og at man starter med den etape, der går fra Viborg og ned til det punkt nær Silkeborg, hvor den nye motorvej skal krydse motorvejen mellem Aarhus og Herning.

Mere kollektiv trafik

Både for at imødegå trængslen på vejene og gavne miljøet er det vigtigt at få flere mennesker til at bruge kollektiv trafik, påpeger regionsrådsformand Bent Hansen.

-Vi skal afkorte rejsetiderne med kollektiv trafik – blandt andet ved at opgradere de regionale baner, etablere en direkte togforbindelse mellem Aarhus og Silkeborg og bygge Aarhus Letbane ud til omegnskommunerne, siger han og tilføjer, at regionen og kommunerne desuden ønsker at genoptage elektrificeringen af jernbanerne – først og fremmest fra Fredericia til Aalborg.

Anbefalingerne fra regionen og kommunerne vil nu blive præsenteret for politikerne på Christiansborg i håb om, at de kan indgå i trafikforhandlingerne i 2013.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip