Midtjyderne får tjekket sundheden

Det er CFK - Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland - der har sendt skemaet ud, og det er tredje gang Region Midtjylland laver undersøgelsen ”Hvordan har du det”. Det skriver aoh.dk i dag.

Fremtidens indsats
- Det vælter ind med besvarelser. Det er afgørende, at mange svarer, så indsatsen for sundheden kan planlægges bedst muligt, siger programleder Finn Breinholt, der dog ikke har et aktuelt tal.

Når mange svarer, kan det give en solid viden at bygge fremtidens sundhedsindsats på.

Undersøgelsen Hvordan har du det? skal fortælle bredt om 54.000 borgere sundhed, sygdom og trivsel. Spørgsmålene handler om alt fra motionsvaner, stress og alkoholforbrug til om man har fysiske og psykiske sygdomme eller gener i dagligdagen.

Aktuelt billede af sundhedstilstand
Svarene skal bruges til at tage pulsen på de 1,25 millioner midtjyders sundhed, sygdom og trivsel og giver et værdifuldt grundlag for udvikling af effektive og målrettede sundhedstilbud.

- Vi kan tegne et aktuelt billede af sundhedstilstanden blandt midtjyderne og følge udviklingen i livsstil og sygdomsmønstre. Vi kan også følge, om vi bevæger os i den rigtige retning mod større social lighed i sundhed, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S).

Region Midtjylland gennemfører undersøgelsen i tæt samarbejde med regionens 19 kommuner.

 

Dagens Gossip