Midtjyske fødevarevirksomheder får støtte til udvikling

Viborgegnens Erhvervsråd er gået sammen med erhvervsrådene i Silkeborg og Herning, og de tre kommuner vil i projektet ”Midt i Midt”, der er støttet af Region Midtjylland og regeringens ”Grøn Vækst program”, samle fødevarevirksomheder på tværs af kommunegrænser.

- Lokalt producerede fødevarer er kendte for deres kvalitet, og vi har oplevet interesse for dem lige fra Torvehallerne i København og helt over til canadiske supermarkedskæder. En af de helt store udfordringer i den sammenhæng er, at et stort flertal af de lokale fødevarevirksomheder er små virksomheder, der slet ikke har potentiale eller forretningsmodel til at indgå i sådanne samarbejder. Vi besluttede derfor at forsøge at skabe et netværk af ”virksomheder der vil vækst”. I erhvervsrådene har vi stor erfaring i at rådgive vækstvirksomheder. En erfaring som vi gerne vil udnytte i en indsats specielt målrettet virksomheder med tilknytning til fødevareområdet, udtaler projektchef Svend Aage Møller, Viborgegnens Erhvervsråd.

Projekt ”Midt i Midt” vil arbejde tæt sammen med det veletablerede ”Madlandet i Vest”, der igennem mange år har samlet vestjyske fødevarevirksomheder. Midt i Midt vil også inddrage ekspertise både fra Ålborg Universitet og lokale erhvervsskoler.

Projektet starter i begyndelsen af 2013 og løber frem til udgangen af 2014.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip