Mike Huckabee vil være amerikansk præsident

Den tidligere guvernør Mike Huckabee har meldt sig i kampen om at blive Det Republikanske Partis præsidentkandidat frem mod det amerikanske valg i 2016.

Han bekendtgjorde sin beslutning i byen Hope, Arkansas, en lille by som er både hans og den tidligere præsident Bill Clintons hjemby.

Det var på forhånd ventet, at den 59-årige Mike Huckabee tirsdag ville gøre det officielt, at han stiller op.

Han var også med i feltet af republikanske kandidater forud for præsidentvalget i 2008, hvor John McCain endte med at blive Republikanernes kandidat. McCain tabte som bekendt præsidentvalget til den demokratiske senator Barack Obama.

Dengang fik Huckabee mange stemmer fra vælgere på den kristne højrefløj, hvilket sikrede ham en vigtig sejr i Iowa og i syv andre delstater under det republikanske primærvalg, inden han måtte se sig slået af McCain.

Siden da har Huckabee været en ivrig fortaler for beskyttelse af religionsfrihed og har sagt, at han vil sætte hårdt ind over for militante islamistiske grupper i Mellemøsten.

- Som præsident lover jeg jer, at I får, hvad I betaler for, siger Huckabee og tilføjer, at det ikke vil være nok at "inddæmme jihadismen, vi vil besejre den", skriver AFP.

Han langer ud efter præsident Obama, som i præsidentvalgkampen op til valget i 2008 lovede amerikanerne forandringer.

- Otte år senere er vores gæld mere end fordoblet, USA's lederskab i verden er fordampet og landet er mere polariseret end nogensinde før i min levetid, siger Huckabee.

- Vi blev lovet håb, men det var bare snak.

Tidligere har Marco Rubio, der siden 2011 har været senator i Florida, offentliggjort sit kandidatur.

Det samme har Texas-senator Ted Cruz, Kentucky-senator Rand Paul, pensioneret hjernekirurg Ben Carson og den tidligere HP-chef Carly Fiorina.

Desuden er der spekulationer om, at Floridas tidligere guvernør Jeb Bush, New Jerseys guvernør Chris Christie og muligvis også flere vil melde sig på banen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip