Mikkel Warming stopper som Socialborgmester i København

Dermed sætter den 43-årige Mikkel Warming punktum for en 19 år lang politisk karriere på Københavns Rådhus.

Han blev valgt til Borgerrepræsentationen 1994 for SF, som han brød med to år senere, og fra 1998 har han repræsenteret Enhedslisten på Rådhuset.

Mikkel Warming har været Københavns Socialborgmester siden 2006, og Enhedslistens eneste borgmester på landsplan.

Enhedslisten fik sit foreløbig bedste kommunalvalg i 2009, da partiet gik frem til omkring 11 % og blev byens 3. største parti.

- Jeg er stolt og glad for at have bidraget til et mere solidarisk og socialt ansvarligt København, end det var da jeg startede i 2005. Vi har stigende ulighed i samfundet, men i København bruger vi flere og flere kræfter på at samle de dårligst stillede op, og hjælpe dem videre i livet, siger Mikkel Warming.

På grund af partiets regler om rotation kan Warming ikke fortsætte på Borgmesterposten efter 2 fireårsperioder. Men han vælger selv at stoppe i borgerrepræsentationen ved samme lejlighed.

- Man skal stoppe mens der stadig er nogen, der synes det er ærgerligt, at man stopper. Jeg afleverer en Socialforvaltning, der er i en bedre forfatning, end da jeg fik den. Og meningsmålingerne for Enhedslisten ser også særdeles lovende ud her i København, så jeg er stolt af at kunne stoppe på toppen, siger Mikkel Warming.

 

Dagens Gossip