Miliband og Cameron kæmper til det sidste i tæt valgkamp

Storbritanniens politiske ledere fortsatte kampen for at vinde vælgerne over på deres side hele onsdagen, dagen inden det mest uforudsigelige britiske valg i mands minde.

Meningsmålingerne har ikke kunnet udpege en klar vinder, så forude venter måske flere ugers forhandlinger, inden en ny regering er på plads.

Premierminister David Cameron og Labour-leder Ed Miliband afsluttede begge en længere valgturné onsdag.

- Jeg er optimist, men det er op til vælgerne i morgen, siger Miliband til BBC.

En valgsejr til Camerons konservative parti ved torsdagens valg kan bringe det britiske EU-medlemskab i fare, fordi Cameron har lovet vælgerne en folkeafstemning inden 2017 for at tage stilling til, om Storbritannien fortsat skal være medlem.

En sejr til Labour kan derimod være skidt for den britiske økonomi, advarer fremtrædende forretningsfolk og investorer.

Ingen af de to store partier ser ud til at få absolut flertal, så derfor tyder alt på, at også Storbritanniens næste regering bliver en koalitionsregering.

- Det har været et bemærkelsesværdig valg, siger professor Tony Travers fra London School of Economics til nyhedsbureauet AFP.

Han forudser, at valget vil føre til en regering bestående af mindst to partier. De Konservative har været i regering med det mindre parti Liberaldemokraterne siden 2010.

- Formentlig vil den blive mindre stabil end den, der blev dannet i 2010, siger Travers om den kommende regering.

Cameron har erkendt, at det kan ende med endnu en koalitionsregering og forsøgte derfor at vinde stemmer i onsdagens slutspurt.

- Vi kan opnå et samlet flertal, der giver Storbritannien en stærk og stabil regering der fortsætter, med en økonomisk plan der virker, siger Cameron.

Koalitionen mellem hans konservative parti og Liberaldemokraterne er den første koalitionsregering siden Anden Verdenskrig.

Mange briter troede, at det var et enkeltstående tilfælde, men fremgang til mindre partier som Det Skotske Nationalistparti (SNP) og United Kingdom Independence Party (Ukip) har drænet vælgere fra de to store partier.

Onsdag aften viste de målingerne, at de to store partier fortsat har omtrent lige stor vælgeropbakning.

En måling fra Opinium og TNS giver Det Konservative Parti ét procentpoints forspring over Labour, en anden måling fra ICM/Guardian giver Labour og de konservative hver 35 procent af stemmerne, mens en tredje måling fra Panelbase giver Labour en føring med 35 procent mod 33 til de konservative.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip