Militærdomstol afviser mild anklage mod Manning

Det står klart, efter at den amerikanske militærdomstol torsdag fastholdt tiltalen for den mest alvorlige anklage ud af de 21 tiltalepunkter, som Manning står tiltalt for.

Domstolen har skullet tage stilling til, om Manning kunne undslippe tiltale for at »hjælpe fjenden«, hvilket alene kan udløse livsvarigt fængsel til den 25-årige Manning.

»Han videregav med fuldt overlæg informationer til fjenden,« siger oberst ved domstolen Denise Lind og afviser altså Mannigs advokats krav om at droppe den del af tiltalen.

Forsvarsadvokaten mente ellers, at Manning var skyldig i pligtforsømmelse, og at der ikke var tale om »ond tro«.

Bradley Manning blev kendt som den whistleblower, der i 2010 blev arresteret i Irak for at have videregivet fortroligt materiale om blandt andet den amerikanske krigsindsats i Irak og Afghanistan samt dokumenter, som indgående beskriver det amerikanske verdensomspændende diplomati til organisationen WikiLeaks.

Lækagen bliver betegnet som den mest omfattende af sin slags i amerikansk historie og omfatter mere end 700.000 dokumenter og videoer.

Militærdomstolen afviste ligeledes tirsdag at droppe tiltalen for »computer bedrageri«, som er indrettet til at fælde hackere.

 

Dagens Gossip