Militærstyrker i Burundi vil erobre tv-station efter kup

Flere hundrede demonstranter i Burundi er samlet foran en bygning, der huser landets nationale tv-station i hovedstaden, Bujumbura.

Soldater fra landets væbnede styrker, som onsdag har forsøgt at kuppe sig til magten, vil tvinge sig adgang til stationen.

- Soldaterne, som står bag kuppet, forsøger med magt at tvinge sig adgang til bygningen, så de kan nå ud med deres budskab, siger en anonym ansat på tv-stationen til nyhedsbureauet Reuters.

- De vagter, som beskytter bygningen, gør modstand, siger medarbejderen.

Vidner i hovedstaden siger til Reuters, at der lyder sporadiske skudsalver, efter en generalmajor i Burundis hær, Godefroid Niyombare, har erklæret præsidenten afsat.

Det afvises af talsmænd for landets præsident, Pierre Nkurunziza, som var i Tanzania under kupforsøget. Udenrigsministeriet i nabolandet oplyser onsdag aften, at han er på vej hjem til Burundi.

Storbritanniens Udenrigsministerium omtaler begivenhederne i det afrikanske land som et "militærkup" i den seneste rejsevejledning for landet - udsendt onsdag.

Tidligere onsdag sagde Niyombare, at han og en gruppe andre officerer i hæren og politiet havde afsat Nkurunziza.

Der sker efter uger med uro i det afrikanske land, hvor demonstranter har protesteret over, at præsidenten vil - og har fået grønt lys til - at stille op til en tredje periode som præsident.

I forfatningen hedder det, at en præsident kun må sidde to perioder.

En forfatningsdomstol har afgjort, at Pierre Nkurunziza kan stille op igen, fordi han ikke var folkevalgt i sin første periode.

Vicepræsidenten for domstolen flygtede ud af landet inden afgørelsen, da han ikke ville være med til at underskrive en beslutning, som er i strid med forfatningen.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip