Militante bomber hotel med somaliske ministre: 11 dræbte

Militante har fredag bombet og efterfølgende stormet et hotel i det centrale Mogadishu, og politiet oplyser, at somaliske ministre var til stede på hotellet under angrebet, som al-Shabaab står bag.

Mindst 11 personer er ifølge politiet dræbt. BBC skriver, at 20 personer har mistet livet.

- Bygningen har massive skader. Det var en voldsom eksplosion, og jeg har set ligene af 11 personer, der er båret væk, siger politiofficer Abulrahman Ali til nyhedsbureauet AFP.

- Der er rigtig mange sårede, mange af dem alvorligt.

Blandt andre Somalias vicepremierminister og landets transportminister er blandt de tilskadekomne i selvmordsangrebet, siger politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Der var to eksplosioner og skyderi, siger en politiofficer Mohamed Kediye til AFP.

Hotellet ligger tæt på præsidentpaladset i den somaliske hovedstad, og det benyttes ofte af parlamentsmedlemmer.

Vidner på stedet fortæller til nyhedsbureauet Reuters, at de hørte en kraftig eksplosion og kunne efterfølgende se en røgsøjle stige til himlen.

- Der var ministre og parlamentsmedlemmer inde på hotellet. Jeg har set mange sårede, deriblandt en politiker, siger Nur Mohamed, en politimand, til Reuters.

Al-Shabaab har taget skylden for angrebet på hotellet. Den islamistiske gruppe har mange gange tidligere angrebet det skrøbelige styre i det afrikanske land i et forsøg på at vinde magten.

Ekstremisterne har forsøgt at retfærdiggøre disse angreb med, at regeringen har tilladt fremmede soldater at operere på somalisk grund.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip