Militante i Yemen forlader al-Qaeda til fordel for IS

En gruppe militante islamister i Yemen har vendt al-Qaeda ryggen og i stedet sluttet sig til Islamisk Stat, skriver den amerikanske overvågningsgruppe Site, som henviser til en besked på Twitter.

Site har ikke været i stand til at verificere oplysningen på det sociale netværk.

Islamisterne har været del af al-Qaedas regionale gren på Den Arabiske Halvø, der betragtes som den stærkeste afdeling af det globale netværk ledet af Ayman al-Zawahiri.

I beskeden på Twitter skriver de militante, at de "bryder" deres "løfte med sheiken, den hellige kriger og lærde sheik Ayman al-Zawahiri" og "sværger troskab til kaliffen Ibrahim bin Awad al-Baghdadi."

Al-Baghdadi er leder af Islamisk Stat i Syrien og Irak.

Yemen er præget af kaos, efter at houthi-bevægelsen i januar har overtaget magten, opløst parlamentet og dannet en overgangsregering.

USA har onsdag lukket sin ambassade i landet, og Storbritannien har trukket personale hjem fra landet.

Det sunnimuslimske al-Qaeda har svoret at ville nedkæmpe den shiitiske houthi-bevægelse, og rivaliseringen giver bekymring om en mere omfattende sekterisk borgerkrig.

Militante i Egypten og i Libyen har også svoret Islamisk Stat troskab.

USA har nægtet at anerkende houthiernes magtovertagelse i Yemen, men Washington erkendte i sidste uge, at det er et kompliceret spørgsmål, eftersom shiitterne også bekæmper al-Qaeda i landet.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip