Miljøministeren til kamp mod minkstank og fluer

10/10/2013 10:36

BNB

Nyheder
Det mener miljøminister Ida Auken (SF), der vil stramme op på reglerne over for minkavlerne.»I dag får minkfarmene særbehandling i forhold til, hvor stor afstand der skal være til naboerne på grund af lugtgener. Men sådan skal det ikke være længere. I fremtiden skal alle minkfarme overholde de samme grænser for lugt som alle andre husdyrbrug,« siger Ida Auken.Derudover vil miljøministeren stramme op på reglerne for, hvordan gødningen på minkfarmene skal håndteres, så naboerne ikke længere skal døje med de mange fluer, der synes godt om gødningen.Hvis minkavlerne ikke overholder de nye krav, der kan træde i kraft i første halvdel af 2014, så skal kommunerne have bedre muligheder for at sanktionere.»Hvis man gentagne gange ikke overholder reglerne, så skal kommunerne kunne gribe hårdere ind overfor overtrædelser,« siger Ida Auken.Enhedslisten har kaldt miljøministeren i samråd omkring minkavlerproblematikken, og miljøordfører, Per Clausen (Ø), vil ikke vente på, at de nye krav træder i kraft.»Jeg forventer, at der kommer en midlertidig løsning, indtil de endelige lugtberegningsmodeller er klar,« sige han.

Mest læste i dag

Det mener miljøminister Ida Auken (SF), der vil stramme op på reglerne over for minkavlerne.

»I dag får minkfarmene særbehandling i forhold til, hvor stor afstand der skal være til naboerne på grund af lugtgener. Men sådan skal det ikke være længere. I fremtiden skal alle minkfarme overholde de samme grænser for lugt som alle andre husdyrbrug,« siger Ida Auken.

Derudover vil miljøministeren stramme op på reglerne for, hvordan gødningen på minkfarmene skal håndteres, så naboerne ikke længere skal døje med de mange fluer, der synes godt om gødningen.

Hvis minkavlerne ikke overholder de nye krav, der kan træde i kraft i første halvdel af 2014, så skal kommunerne have bedre muligheder for at sanktionere.

»Hvis man gentagne gange ikke overholder reglerne, så skal kommunerne kunne gribe hårdere ind overfor overtrædelser,« siger Ida Auken.

Enhedslisten har kaldt miljøministeren i samråd omkring minkavlerproblematikken, og miljøordfører, Per Clausen (Ø), vil ikke vente på, at de nye krav træder i kraft.

»Jeg forventer, at der kommer en midlertidig løsning, indtil de endelige lugtberegningsmodeller er klar,« sige han.