Miljøtilsyn godkender yderligere metrostøj

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) afviser beskyldninger om, at Københavns Kommune blander sin rolle som ejer af Metroselskabet sammen med rollen som uvildig miljømyndighed.

Et bredt flertal i Borgerrepræsentationen i København gav i onsdags tilladelse til de udvidede arbejdstider. Af et notat, der blev fremlagt kort før mødet, fremgår, at der indledes partshøringer af naboer i henhold til miljøbeskyttelsesloven. En proces, der vurderes at tage 35 dage.

Kommunens miljømyndighed gik imidlertid i gang med at behandle Metroselskabets ansøgninger allerede 12. juni, hvorfor miljømyndigheden fredag kunne igangsætte høringsfasen.

Hastebehandlingen er eksempel på »systematisk magtfordrejning,« siger Maya Glem, talsmand for Beboerforeningerne ved Marmorkirken.

Ifølge overborgmester Frank Jensen kommer hver enkelt tilladelse til byggepladserne i partshøring.

»I høringen får naboerne og andre parter mulighed for at give deres mening til kende over for teknik- og miljøforvaltningen, der skal give tilladelsen. Endelig er det væsentligt, at de konkrete afgørelser kan indklages til Natur- og Miljøklagenævnet,« siger han til avisen.

Ifølge udviklingsdirektør Jens Elmelund fra Københavns teknik- og miljøforvaltning behandler myndigheden sagen ekstra hurtigt af hensyn til metrobyggeriets fremdrift og økonomi.

Teknik- og miljøforvaltningen oplyser, at eventuelle klager til Natur- og Miljøklagenævnet over de kommende tilladelser ikke vil standse byggeriet, skriver Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip