Milliardindtægter fra landets pensionskunder

Landets pensionskunder har i årevis betalt langt flere skattekroner til statskassen, end skiftende regeringer har kalkuleret med. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Siden 2004 har Finansministeriet underbudgetteret indtægterne fra beskatning af pensionsafkast (PAL-skat) med ikke mindre end 151 mia. kr. Og 2012 bliver ingen undtagelse.

PAL-indtægterne ventes ifølge Finansministeriet i år at sætte rekord med godt 43 mia. kr., hvilket er knap 38 mia. kr. mere, end ministeriet tidligere budgetterede med i Finansloven for 2012, skriver Jyllands-Posten.

Cheføkonom i pensionsselskabet Danica Jens Chr. Nielsen peger på, at merskatten er mere end rigelig til at finansiere regeringens skattereform med.

- Regeringen får yderligere penge i kassen fra pensionskunderne næste år ved at lokke med en skatterabat på 2,7 pct., hvis de vil lade deres kapitalpensioner straksbeskatte. Vi tror, at det vil give 40-45 mia. kr. yderligere i statskassen. Det er penge, der skal bruges til at finansiere skattereformen med. Men merindtægterne fra årets PAL-skat er mere end rigelige til at finansiere den reform, siger Jens Chr. Nielsen til Jyllands-Posten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip