Millionskade på Vejlegården: Amin Skov nægter sig skyldig

Restauratør Amin Skov nægter sig skyldig i at have sat ild på Vejlegården, siger hans forsvarer i grundlovsforhøret i Retten i Kolding onsdag.

Forinden har dommer Christian Pedersen varslet de mange tilhørere om, at det bliver en langvarig affære.

Retslokalet er proppet med tilhørere. Omkring 50 mennesker er parat til at høre anklager Birte Wirnfeldt udspørge den landskendte restauratør.

Amin Skov sigtes for at have sat ild på restaurant Vejlegården 21. december, og politiet sigter ham for at ville score penge fra brandforsikringen.

Der skete skader for næsten en million kroner, fremgår det af sigtelsen. Skader på bygningen beløber sig til 625.000 kroner, og desuden er der sket skader på løsøre for 312.000 kroner.

Betjente fra Sydøstjyllands Politi har haft en "meget grundig og meget omfangsrig" efterforskning, har den fungerende politiinspektør Brian Voss Olsen sagt.

Tirsdag formiddag lidt efter klokken 11 skred de så til anholdelse af Amin Skov, der har været centrum i en langvarig faglig og politisk konflikt.

Men branden på restauranten, som Amin Skov forpagter, har altså ifølge politiets meldinger ikke noget med konflikten at gøre.

I retsmødet vil anklageren, Birte Wirnfeldt, formentlig bede dommeren om at varetægtsfængsle Amin Skov.

Under retsmødet vil hun fremlægge detaljer fra den langvarige efterforskning, som politiet hidtil har været meget tilbageholdende med at røbe noget om.

I udtalelser har Amin Skov sagt, at han blev overfaldet af maskerede mænd på restauranten om natten i forbindelse med branden.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip