Miltbrand-alarm i Esbjerg: Pulver efterladt ved politigården

Politigården i Esbjerg var tidligt i morges udsat for et simuleret miltbrand-angreb. Det betød, at vejen foran politigården og selve hovedindgangen blev afspærret. En plasticpose med hvidt pulver blev klokken 05.28 opdaget på fortrappen til politigården. Vedlagt var en seddel om, at posen indeholdt miltbrand.

Det betød, at Syd- og Sønderjyllands Politis plan for pulver-alarmer blev sat i værk. Politigårdens hovedindgang og Kirkegade mellem Frodesgade og Rolfsgade blev afspærret. Samtidig blev brandvæsen, ambulance og lægebil tilkaldt.

Statens Seruminstitut kunne dog forholdsvist hurtigt konstatere, at der med stor sandsynlighed ikke var tale om miltbrand-bakterier i posen. Afspærringen kunne derfor ophæves klokken 07.15. Fire betjente har for en sikkerheds skyld været til undersøgelse på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, men har det fint.

Syd- og Sønderjyllands Politi efterforsker selvfølgelig sagen, men der er indtil videre ingen konkret viden om, hvad baggrunden for pulver-truslen kan være.

 

Dagens Gossip