Mindeord om Helge Lorentzen

Journalist og tidligere direktør for TV Syd Helge Lorenzen døde lørdag 1. marts. Samme dag afholdte Socialdemokraterne i Kolding generalforsamling og der var tomt uden Helge.

Det er ingen hemmelighed, at Helge var socialdemokrat. Gennem en menneskealder havde han et varmt og glødende engagement i den socialdemokratiske sag. Sjældent har der været en generalforsamling eller et vigtigt medlemsmøde uden Helge deltog. Ofte med kritiske spørgsmål - men altid med dyb respekt og kærlighed til det parti, han var medlem af i en menneskealder.

Helge Lorensen var manden der var med til at bygge TV Avisen op i 1960’erne. Her fik han tilmed den - mere eller mindre - tvivlsomme ære at blive kaldt rød lejesvend. Det ville han og kollegaerne dog ikke finde sig i. Så de gik rettens vej og fik dom for, at det prædikat ikke var i orden. Senere var Helge fadder til regional TV og manden der byggede et på mange måder enestående TV Syd op. Det var også med Helge i direktørstolen, at TV Syd blev flyttet til Kolding.

Vi har mistet en stor personlighed. Med sin enorme viden og altid stærke holdninger, var Helge Lorenzen en mand der gjorde indtryk. Menneskesynet var aldrig til at tage fejl af. Han voksede op under fattige kår og glemte aldrig, hvor han kom fra. Helge var altid på de svages side.

Alle har en spændende historie, og Helge lyttede gerne. Men han havde også altid gode historier at fortælle fra et langt og aktivt liv – ofte med et glimt i øjet. Det gjorde ham til en skarp og interessant samtalepartner. Han havde stor appetit på livet, og livet blev brugt. De seneste år var tempoet dog ikke så højt.

Lungesygdommen KOL satte sine begrænsninger.

Helge Lorenzen efterlader sig hustruen Kirsten og tre voksne børn.

Dansk journalistik har mistet en af sine pionerer. Kirsten har miste sin mand og vi andre har mistet en fantastisk inspirerende kammerat. Æret være Helge Lorenzens minde.

Mindeord indsendt af 2. viceborgmester og gruppeformand for Socialdemokraterne i Kolding Byråd.

 

Dagens Gossip