Mindre travlt for politiet i ghettoerne

Kriminaliteten i de mest udsatte ghetto-områder er tilsyneladende på vej ned. Det viser nye tal fra Rigspolitiet.

Siden politiet blev pålagt at gøre en ekstra indsats i 34 særligt udpegede ghettoer, er antallet af anmeldelser for overtrædelse af straffeloven i ghettoerne faldet fra 32 til 28 per 1000 borgere.

Dermed ser det ud til, at politiet foreløbigt har haft held til at løse den opgave, som politikerne bestilte hos dem i forbindelse med sidste års politiforlig.

- Politiets indsats i de særlige udsatte boligområder er et af de højt prioriterede områder i 2012, og det ser ud til, at indsatsen giver resultater, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Samtidigt lader det til, at politiet har større held med efterforskningen i flere sager. I hvert fald er sigtelsesprocenten steget fra 29,5 til 31,9.

Tallene glæder justitsminister Morten Bødskov (S), som dog erkender, at der foreløbigt kun er tale om en mindre bevægelse.

- Men jeg er meget tilfreds med, at det bevæger sig i den rigtige retning. Der er ingen tvivl om, at det er en stor udfordring, at vi skal have bugt med kriminaliteten i vores særligt udsatte områder, siger Morten Bødskov.

Justitsministeren mener blandt andet, at indsatsen er nødvendig i forhold til at dæmme op for problemet med bander og rockergrupper.

- Vi håber at være med til at sikre, at de ikke benytter de udsatte boligområder til at rekruttere de usikre unge, som vi ved er der, til deres modbydelige netværk, siger Morten Bødskov.

Der er stor forskel på, hvordan man rundt omkring i politikredsene har løst opgaven.

Hos Københavns Vestegns Politi har man for eksempel lavet en mobil politistation, i form af en autocamper, som man kan flytte rundt til det sted i kredsen, hvor behovet er størst.

Hos Fyens Politi, der koncentrerer indsatsen i boligområdet Vollsmose, har man oprettet en såkaldt mountainbike-patrulje, der skal sikre nærhed mellem borgere og politi.

- I sidste ende handler det om, at vi skal have antallet af straffelovsovertrædelser ned, og vi skal have sigtelsesprocenten op, siger Morten Bødskov.

Det ligger allerede nu fast, at den særlige indsats vil fortsætte de kommende år.

 

 

Dagens Gossip