Mindst 11 dræbt på årsdag for opstand i Egypten

Mindst 11 mennesker blev dræbt under uroligheder i Egypten søndag, da landet markerede fireårsdagen for den folkelig opstand, der førte til Hosni Mubaraks fald, rapporterer statslige medier i Kairo.

Det kom til sammenstød mellem politi og demonstranter flere steder i Kairo, og mange blev såret i den nordlige del af byen.

Myndighederne skærpede sikkerheden i hovedstaden og andre byer, efter at islamistiske grupper opfordrede til protestaktioner mod regeringen under præsident Abdel Fattah al-Sisi, den tidligere hærchef, som fik afsat den islamistiske præsident Mohamed Mursi i 2013.

Iagttagere siger, at årsdagen er blevet opfattet som en afgørende test af oppositionens styrke halvandet år efter fjernelse af det tidligere islamistiske styre.

Politi brugte pansrede køretøjer en del steder i hovedstaden - blandt andet på Tahrirpladsen, der var centrum for opstanden mod Mubarak.

Militante jihadister har regelmæssigt gennemført dødelige angreb mod sikkerhedsstyrkerne, og et stort antal soldater og politifolk er blevet dræbt efter fjernelsen af Mursi i juli 2013.

Under søndagens uroligheder bragte jihadister mindst én bombe, der sårede to politifolk.

To formodede militante blev dræbt, da de ville placere en bombe i provinsen Baheira ved Nildeltaet.

En kvinde på 34, Shaima al-Sabbagh, der var mor til en femårig dreng blev dræbt lørdag, da politi lørdag skød op i luften for at sprede demonstranter.

Aktivister, deriblandt nogle, som stod i spidsen for oprøret mod Mubarak, beskylder Sisi for at have genindført det tidligere autokratiske styre. Sisi og hans tilhængere afviser disse beskyldninger ved at henvise til regeringens popularitet og en udbredt opbakning til en hård linje over for uroligheder.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip