Mindst 14 anholdt ved karneval i Aalborg

25/05/2013 22:36

BNB

Nyheder
»Vi har haft tre store optog med tusinder af mennesker, der er gået igennem byen, og de meldinger, vi har fået ind fra vores patruljer, er, at der har været rigtig god stemning, og folk har været glade. Vi har ikke haft nogen store sager, men der har da været lidt,« siger Christian Brinck og fortsætter: »Status klokken 17.30 var, at vi havde omkring 13 anholdte, de fleste for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Det er i småtingsafdelingen, sådan noget med at indlade sig i slagsmål eller ikke at efterkomme politiets anvisninger.« Omkring klokken 16 opstod der dog et lidt mere alvorligt optrin på et af byens beværtninger, der førte til en 14 anholdt. »Vi havde et værtshusslagsmål, hvor en af vores kolleger blev nikket en skalle. Manden, der gjorde det, er blevet anholdt og bliver formentlig sigtet for vold mod embedsmand i funktion. Der skete ikke noget med kollegaen heldigvis,« fortæller Christian Brinck. Det er 31. gang, at Aalborg afholder det store karneval, der er nordeuropas største, og sidste år anholdt politiet i alt 19 personer. »Det er jo klart, at når der er mange mennesker, der fester, så skal der nok også komme lidt flere anholdte i løbet af aftenen, det kan ikke undgås,« siger Christian Brinck.

Mest læste i dag

»Vi har haft tre store optog med tusinder af mennesker, der er gået igennem byen, og de meldinger, vi har fået ind fra vores patruljer, er, at der har været rigtig god stemning, og folk har været glade. Vi har ikke haft nogen store sager, men der har da været lidt,« siger Christian Brinck og fortsætter:

»Status klokken 17.30 var, at vi havde omkring 13 anholdte, de fleste for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Det er i småtingsafdelingen, sådan noget med at indlade sig i slagsmål eller ikke at efterkomme politiets anvisninger.«

Omkring klokken 16 opstod der dog et lidt mere alvorligt optrin på et af byens beværtninger, der førte til en 14 anholdt.

»Vi havde et værtshusslagsmål, hvor en af vores kolleger blev nikket en skalle. Manden, der gjorde det, er blevet anholdt og bliver formentlig sigtet for vold mod embedsmand i funktion. Der skete ikke noget med kollegaen heldigvis,« fortæller Christian Brinck.

Det er 31. gang, at Aalborg afholder det store karneval, der er nordeuropas største, og sidste år anholdt politiet i alt 19 personer.

»Det er jo klart, at når der er mange mennesker, der fester, så skal der nok også komme lidt flere anholdte i løbet af aftenen, det kan ikke undgås,« siger Christian Brinck.