Mindst 37 døde efter kæmpetornado rammer Oklahoma

21/05/2013 05:18

BNB

Nyheder
Myndighederne forventer at dødstallet kan stige, da mange stadig er savnet og muligvis ligger klemt fast under sammenstyrtede bygninger.Tornadoen, der medførte vindstød på om til 320 kilometer i timen, ramte om eftermiddagen lokal tid og jævnede en stor del af byen med jorden.Bygninger styrtede sammen og flere steder udbrød brande. Folk styrtede ud på gaden for at hjælpe med at finde overlevende i murbrokkerne.Mange er stadig savnet, og redningshold arbejder på højtryk for at bane sig vej gennem massive ødelæggelser i byen.Mindst en skole er blevet ødelagt, men der er ingen meldinger om tilskadekomne elever eller ansatte endnu.»Hele kvarterer er fuldstændig jævnet med jorden,« fortæller Gary Knight fra Oklahoma City Police Department.Ødelagte veje forhindrer hjælpen i at komme hurtigt frem mange steder i de berørte områder.En talsmand for borgmesterens kontor i byen siger, at man endnu ikke har overblik over antallet af ofre.Tv-billeder viser kæmpemæssige områder med massive ødelæggelser. Bygninger er styrtet sammen. Folk vandrer rundt blandt murbrokker og leder efter overlevende.Tornadoen er en del af et større vejrsystem, der i øjeblikket bevæger sig tværs over den centrale del af landet.

Mest læste i dag

Myndighederne forventer at dødstallet kan stige, da mange stadig er savnet og muligvis ligger klemt fast under sammenstyrtede bygninger.

Tornadoen, der medførte vindstød på om til 320 kilometer i timen, ramte om eftermiddagen lokal tid og jævnede en stor del af byen med jorden.

Bygninger styrtede sammen og flere steder udbrød brande. Folk styrtede ud på gaden for at hjælpe med at finde overlevende i murbrokkerne.

Mange er stadig savnet, og redningshold arbejder på højtryk for at bane sig vej gennem massive ødelæggelser i byen.

Mindst en skole er blevet ødelagt, men der er ingen meldinger om tilskadekomne elever eller ansatte endnu.

»Hele kvarterer er fuldstændig jævnet med jorden,« fortæller Gary Knight fra Oklahoma City Police Department.

Ødelagte veje forhindrer hjælpen i at komme hurtigt frem mange steder i de berørte områder.

En talsmand for borgmesterens kontor i byen siger, at man endnu ikke har overblik over antallet af ofre.

Tv-billeder viser kæmpemæssige områder med massive ødelæggelser. Bygninger er styrtet sammen. Folk vandrer rundt blandt murbrokker og leder efter overlevende.

Tornadoen er en del af et større vejrsystem, der i øjeblikket bevæger sig tværs over den centrale del af landet.