Mindst 77 har mistet livet: Syv dages sorg efter togulykke

SPANIEN: Hele det officielle Spanien har øjnene rettet mod togulykken i regionen Galicien i den nordvestlige del af landet.

Torsdag morgen ankom premierminister Mariano Rajoy til ulykkesstedet, hvor et højhastighedstog onsdag aften kørte af sporet, hvilket resulterede i mindst 77 dræbte passagerer og op mod 140 sårede. Den spanske konge, Juan Carlos, og hans søn, kronprins Felipe, har aflyst alle officielle aktiviteter, og nu er der fastlagt en syvdages sørgeperiode i Galicien for ofrene.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

Ulykken skete med 218 passagerer og fire ansatte om bord, da toget var på vej ind mod byen Santiago de Compostela.

Den spanske avis El País skriver, at lokomotivføreren indrømmer at have kørt alt for stærk igennem det sving, hvor ulykken skete. Ifølge avisen afslører radiokommunikationen, at toget skød frem med en hastighed på op mod 200 kilometer i timen, selvom hastighedsbegrænsningen lå på kun 80.

FÅ OVERBLIKKET: Her er de store togulykker i Europa

»Jeg håber, der ikke er nogen døde, for det hviler på min samvittighed,« skal lokomotivføreren have sagt.

Togets hastighed er endnu ikke bekræftet, og andre kilder siger til El País, at den høje hastighed ikke i sig selv vil være nok til at afspore toget.

Det spanske hurtigtog er af en type, som kan nå en maksimal hastighed på 250 kilometer i timen.

Trods lokomotivførerens indrømmelser arbejder den spanske undersøgelseskommission stadig med teorien om, at der er tale om en ulykke. Myndighederne betegner ulykken som den værste i Spanien i 40 år.

BNB

SE DE VOLDSOMME BILLEDER FRA ULYKKEN HER:

 

Dagens Gossip