Mindst tre er dræbt under granatild i Donetsk

Mindst fire mennesker er dræbt under granatbeskydning, som gav større skader på et hospital i den oprørskontrollerede by Donetsk i Ukraine.

Det oplyser AFP's korrespondent, der befinder sig på stedet.

En lå død under et tæppe foran hospitalet. To andre kunne ses liggende foran nogle beboelsesejendomme tæt på, og en lokal beboer fortæller om et fjerde offer i en lejlighed.

- Der var en artillerigranat klokken 12. Granaten ramte et hospital, der er døde og sårede, hedder det i en erklæring fra kommunekontoret ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det rapporteres videre, at flere skoler og børnehaver er ramt under beskydningen. Kommunekontoret sætter antallet af døde til fire.

Tidligere på dagen oplyste den ukrainske hær, at to af dens soldater var dræbt og 18 såret under det seneste døgns kampe.

Ifølge hæren har oprørerne iværksat omkring 80 artilleri- og raketangreb mod ukrainske stillinger og landsbyer inden for det seneste døgn.

Kampene i Ukraine har de seneste uger været tiltagende, selv om begge parter i konflikten i princippet stadig tilslutter sig en våbenhvile fra september sidste år.

EU's udenrigspolitiske chef, Federica Mogherini, opfordrede onsdag begge parter til en øjeblikkelig våbenhvile.

- En spiral af stadig stigende vold i det østlige Ukraine er nødt til at høre op, sagde hun og henviste til behovet for en øjeblikkelig våbenstilstand omkring Debaltseve, som organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) senest har appelleret til.

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, mødes i weekenden med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og Ukraines præsident, Petro Porosjenko, på den årlige sikkerhedskonference i München for at diskutere konflikten i Ukraine.

Biden skal desuden tale Rusland-sanktioner med EU-ledere i Bruxelles fredag.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip