Minidanmark tvivler på en blå stemmebølge

I den slidte, men hyggelige gymnastiksal på Gylling Skole, hvor det midt på eftermiddagen ikke just myldrer ind med vælgere, kan man ikke rigtig se det.

Men den lille by i Østjylland er faktisk en tro kopi af Danmark. I hvert fald når det kommer til stemmefordelingen, hvor Gylling ved seneste folketingsvalg lå bare 0,68 procentpoint fra det endelige landsresultat.

Derfor har DR3 i hele tre dage sendt valg-tv fra Gylling. Og et før-tiden valg skulle onsdag afsløre, hvordan resten af Danmark stemmer, hvis de igen stemmer som Gylling.

Holder dét resultat, så vil det gøre alle meningsmålinger til skamme. For baseret på de 340 afgivne stemmer i Gylling, så får blå blok 99 mandater mod 76 røde.

Men hverken de valgtilforordnede, der lige har hygget sig med valgmad fra slagteren i Hou, eller de vælgere der dukker op for at stemme rigtigt, har den store fidus til DR-resultatet.

- Ahh, det tror jeg ikke rigtigt på. Stemmeboksen stod et sted, hvor den var let at komme til, så der kan jo godt være nogen, der har smidt lidt ekstra stemmer i, smiler valgformand Anne Bonefeld.

Sammen med sine fire med-tilforordnede er hun på fornavn med mange af vælgerne.

Erling og Gudrun Mikkelsen har også været med på tv en aften, men også de tror, at valgaftenen bliver betydelig mere nervepirrende, end prøvevalget i Gylling lægger op til.

Og så mener de som en række af de andre vælgere, Ritzau taler med, at valgkampen har været for hård, og at der er sparket alt for meget ud efter flygtninge og andre svage grupper.

- Vi kan ikke være os selv bekendt. Vi kan snakke om bedre integration, men da ikke slå ud efter flygtninge fra et land som Syrien, mener det midaldrende par.

Ligesom flere andre synes de, uden dog at ville stemme på Alternativet, at det er godt, at nogen sætter nogle nye ting til debat og i en anden tone.

- Det kan måske give de andre noget at tænke på til næste gang, siger Erling Mikkelsen.

Som en af de valgtilforordnede siger til Ritzau, så er det mest overraskende i DR-prøvevalget, at Dansk Folkeparti fordobles i forhold til det sidste rigtige valg i 2011 og overhaler Venstre.

- Det kan godt undre i et område, hvor vi ingen flygtninge eller indvandrere har overhovedet. Et enkelt adoptivbarn er vist det nærmeste, vi kan komme op med, lyder det.

En ting er prøvevalg med 340 stemmer. Torsdag aften, når alle 826 vælgere i Gylling har haft chancen for at stemme, viser det sig, om Gylling stadig er Minidanmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip