Minister: Apple-center vil give kæmpe økonomisk skub

Et nyt Apple-datacenter lidt uden for Viborg er et produkt af tre års hårdt arbejde fra Udenrigsministeriets side, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Datacentret, som bliver det grønneste i verden, er en investering på 6,3 milliarder kroner og bliver ifølge ministeren et af verdens største.

- Det må være årets bedste erhvervsnyhed for Danmark og ikke mindst Midt- og Vestjylland.

- Investeringen vil give et kæmpe skub til økonomien og skabe mange hundrede arbejdspladser i hele lokalområdet, både i anlægsfasen og driftsfasen, siger han.

Ifølge ministeren har Udenrigsministeriets investeringsorganisation Invest in Denmark i tre år arbejdet hårdt på at overbevise Apple om, at Danmark er et oplagt sted at lægge et kæmpe datacenter.

- Det er sket i tæt og fortroligt samarbejde med Viborg Kommune, der virkelig har lagt sig i selen for at gøre investeringen mulig, siger Mogens Jensen.

På et pressemøde om den store milliardinvestering mandag kom det frem, at flere danske byer har været i spil, dog ikke præcis hvilke. Det har dog ikke været magtpåliggende for ministeren, hvor centret kom til at ligge.

- Vi har arbejdet ud fra de krav, som kom fra Apple, og prøvet at identificere forskellige muligheder i Danmark. Og så er det Apple, der har taget beslutningen ud fra de muligheder, der blev tilbudt, siger Mogens Jensen.

Hovedårsagen til, at Apple har valgt at lægge datacentret i Danmark, er ifølge ministeren, at datacentret vil blive drevet af vedvarende energi.

- Det er en kæmpe cadeau, at Apple blandt mange bejlere vælger Danmark. Det understreger, at regeringen har ramt den helt rigtige balance mellem en ambitiøs og grøn energipolitik - og et erhvervsklima i verdensklasse, siger Mogens Jensen.

Nu håber ministeren, at det store investeringsprojekt vil få flere udenlandske virksomheder til at få øjnene op for muligheder i Danmark.

Han forklarer, at ud af den samlede virksomhedsstruktur i Danmark er en procent ejet af udenlandske hænder. Til gengæld står de udenlandske virksomheder for en fjerdedel af eksporten og en femtedel af beskæftigelsen.

- Så vi skal have flere investorer til. Der skal gøres et stort stykke arbejde fortsat, siger Mogens Jensen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip