Minister: Bandekrigen har topprioritet

Banderne, som plager København, får med den helt store grovfil.

Faktisk har man intensiveret indsatsen mod bandekriminalitet til så højt et niveau, at den nu er den stærkeste nogensinde.

Det siger justitsminister Morten Bødskov (S) som svar til sine kritikere - blandt andre landets store oppositionsparti Venstre - der har spillet ud med sin egen bandepakke med overskriften "Hårdt mod hårdt".

I en kronik i Berlingske skriver ministeren, at han tager situationen om den voldelige bandekonflikt ekstremt alvorligt og følger udviklingen nøje.

- Lad mig én gang for alle slå fast, at bekæmpelsen af bandekriminalitet fra allerførste dag har haft topprioritet for regeringen og for mig som justitsminister, skriver Morten Bødskov.

- Det er magtpåliggende for mig at understrege, at indsatsen mod banderne er på det højeste niveau nogensinde, tilføjer han i Berlingske-kronikken og kalder politiets indsats for "helt ekstraordinær" og målrettet.

Morten Bødskov fremhæver blandt andet politiets store bandeaktioner på det seneste, som blandt andet i en enkelt aktion sidste uge har ført til varetægtsfængsling af 27 bandefolk.

Samtidigt har betjente siden januar gennemført 1400 visitationer og beslaglagt skydevåben og ammunition i store mængder, lyder det.

Han peger også på, regeringen har etableret en ny bandeenhed, Task Force Vest, der dækker området vest for Storebælt.

Samtidigt er der sat flere penge af til en stærkere politiindsats i de socialt udsatte boligområder, lyder det. Og man arbejder sammen med kommunerne for at stoppe rekrutteringen til banderne.

Morten Bødskov langer også ud efter Venstre, fordi han mener, at partiet ikke vil være med til at intensivere bandeindsatsen. Selvom det netop er det, som Venstre har sagt, at de gerne vil, lyder kritikken fra ministeren.

- Derfor undrer det mig naturligvis, at Venstre for øjeblikket i Folketinget rent faktisk modvirker politiets muligheder for at opklare bandeforbrydelser, skriver Morten Bødskov.

- Jeg tænker blandt andet på det forslag om hemmelige ransagninger i relation til blandt andet sager om alvorlige våbenlovsovertrædelser, som regeringen har fremsat, tilføjer han i Berlingske-kronikken.

Venstre har heller ikke "taget ansvar" for at løse problemerne med de fyldte fængsler, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip