Minister blander sig i sag om skjulte børn

Ministeren siger til netmediet, at hun vil se på muligheden for at lave nye regler for kommuner og politi.

»Det vigtigt, at jeg tager kontakt til justitsministeren nu, og så skal vi have drøftet, hvad vi kan gøre,« siger Annette Vilhelmsen til dr.dk.

Både Dansk Folkeparti, de Konservative og Enhedslisten efterlyser et overblik over, hvor mange børn der i øjeblikket er væk, selvom de skulle have været tvangsfjernet.

Adspurgt om hvordan det kan være, at hverken Rigspolitiet eller Socialministeriet har et sådant overblik, svarer Annette Vilhelmsen:

»Det ved jeg ikke, og det kan også undre mig.«

DR Nyheder fortalte i sidste uge historien om en otteårig dreng, der blev skjult for myndighederne i 15 måneder, selvom han skulle have været tvangsfjernet.

Siden viste det sig, at der alene i Københavns Kommune er yderligere fire børn, som er forsvundet, efter at der er truffet afgørelse om, at de skulle tvangsfjernes fra deres forældre.

Københavns Kommune ønsker ikke at oplyse, hvor gamle børnene er, og hvor længe de har været væk, men kommunen formoder, at de opholder sig i udlandet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip