Minister hylder Sydbanks Tønder-løsning

Det vækker glæde hos erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen, at Sydbank har meddelt, at banken vil dække tabet for de kunder, der i september købte kapitalbeviser i den nu krakkede Tønder Bank.

- Jeg er glad for, at der er fundet en løsning, der kompenserer de kunder, som for ganske nyligt har tegnet kapitalbeviser i Tønder Bank, siger erhvervsminister Annette Vilhelmsen (SF) i en pressemeddelelse.

I alt blev der i september købt kapitalbeviser for 30 millioner kroner. De nu værdiløse beviser blev købt af godt 400 privatkunder.

Sydbank har efter overtagelsen af Tønder Bank i fredags haft advokater til at undersøge det prospekt, der lå til grundlag for salget af kapitalbeviserne.

Ifølge Sydbanks administrerende direktør, Karen Frøsig, har undersøgelsen vist, at køberne ikke fik korrekte oplysninger. Derfor dækker Sydbank deres tab.

Selv om Sydbank nu holder de ramte kunder skadesfri, vil regeringen alligevel forbedre bankkunders mulighed for erstatning i den slags situationer.

- Dette vil være relevant i de tilfælde, hvor banken ikke som i det aktuelle tilfælde frivilligt erstatter et sådant tab, siger Annette Vilhelmsen.

I øjeblikket kigger et ekspertudvalg, som Erhvervsministeriet nedsatte i august, på, hvordan man kan hjælpe bankkunder, der bliver udsat for mangelfuld rådgivning.

 

Dagens Gossip