Minister kræver bankkrak i Tønder kulegravet

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) forlanger nu en tilbundsgående undersøgelse af krakket i Tønder Bank.

Den dramatiske nedtur for pengeinstituttet bekymrer ministeren, og hun vil derfor have kulegravet, om bankens ledelse kan stilles til ansvar for kollapset, skriver Børsen.

- Hvis det, der er foregået i Tønder, er inden for lovens rammer, så skal man have kigget på loven. Det skal undersøges grundigt, hvad det her handler om, siger Annette Vilhelmsen til Børsen.

Ministeren lægger ikke skjul på, at hun er rasende over de forhold, der har hersket i banken op til krakket.

- Jeg skal jo ikke dømme dem (Tønder Banks ledelse, red.), ud over jeg må sige, at det er forkasteligt, at man på den måde udsætter almindelige kunder og virksomheder for det her. Det giver mistillid til hele sektoren, siger ministeren til avisen.

Annette Vilhelmsen retter ikke sin kritik mod Finanstilsynets rolle i sagen. Men Tønder Banks eksterne revision, revisionsfirmaet BDO, får derimod hug af SF'eren.

Hun undrer sig blandt andet over, at revisionen i flere år ikke er kommet med advarsler om, at der var noget helt galt med økonomien i banken. Ministeren vil derfor have strammet lovgivningen omkring revisionen af finansielle virksomheder.

I lovforslaget kræver Annette Vilhelmsen blandt andet, at de revisorer, som arbejder for finansielle virksomheder, skal være særligt uddannede til at varetage opgaven, skriver Børsen.

Finanstilsynet overvejer at politianmelde den tidligere ledelse i Tønder Bank.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip