Minister lettet over patient er testet negativ for ebola

Der er glæde og lettelse hos både sundhedsminister Nick Hækkerup (S) og organisationen Læger uden Grænser over, at den patient, som, man frygtede, var smittet med ebola, torsdag er testet negativ på Hvidovre Hospital.

Patienten var udsendt for organisationen Læger uden Grænser til Vestafrika.

- Det er meget alvorligt at få at vide, at man har ebola, siger Nick Hækkerup i en skriftlig kommentar.

- Rigtig mange af de smittede dør desværre, og derfor er jeg på patientens og de pårørendes vegne utrolig glad for, at meget tyder på, at patienten ikke er smittet med sygdommen, der hver dag koster menneskeliv, siger Nick Hækkerup.

- Jeg vil samtidig gerne sige, at jeg som sundhedsminister er stolt over, at der er danskere, som rejser til Vestafrika for at bekæmpe ebola-udbruddet. Det kalder på den dybeste respekt.

Den pågældende skal dog fortsat være isoleret og ud fra et forsigtighedsprincip have taget en ekstra prøve, før lægerne vil frifinde vedkommende fuldstændig.

Også i Læger uden Grænser er der lettelse:

- Vi er rigtig glade for den gode nyhed og selvfølgeligt lettede over det negative resultat af den første ebolatest. Men vi afventer nu den sidste afgørende test, som gerne endeligt skal afkræfte mistanken, siger Michael Gylling Nielsen, direktør i Læger uden Grænser.

På Nordisk Ministerråd i København torsdag besluttede rådet at give generalsekretærens kontor til opgave at undersøge, hvordan de nordiske lande kan koordinere indsatsen mod ebola.

Det kan dreje sig om indsatsen i Vestafrika, men også om transport og eventuel evakuering af nordiske borgere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip