Minister lover slagterimedarbejdere hjælp med ny aftale

Det forsikrer fødevareminister Karen Hækkerup (S), efter Danish Crown tirsdag har oplyst, at medarbejderne er blevet tilbudt en ordning, hvor de går ned i løn til fordel for, at der bliver investeret millioner i slagtesvin, hvilket i første omgang afværger de godt 1.000 fyringer, der ellers stod til at ramme virksomheden.

»Hvis den her aftale bliver til noget, så forpligter det også regeringen. Det forpligter regeringen til at sørge for, at det kan komme til at virke hurtigt og smidigt, og at de 5.000 arbejdsplader, som Landbrug og Fødevarer siger, der er i den her aftale, kan blive til noget. Så et håndslag fra mig på, at hvis aftalen bliver vedtaget, så sætter vi os sammen og taler om, hvordan vi hurtigst muligt kan få pengene ud at arbejde,« siger Karen Hækkerup.

Hun peger på en række steder, hvor regeringen kan skubbe på, hvis aftalen bliver til virkelighed.

»Hvis der er nogen steder, der skal udvides, så ser vi på, hvad vi kan gøre for at få byggesagerne hurtigt igennem. Er der nogle bureaukratiske ting, som står i vejen for, at man kan komme fra punkt A til B lynhurtigt, så vil jeg gerne se på , hvad vi kan finde ud af,« siger hun.

Ifølge fødevareministeren er initiativet fra tillidsmændene en »modig« og »tankevækkende« løsning, men hun vil ikke presse medarbejderne til at acceptere udspillet.

»Det er en beslutning, som de selv må træffe, og jeg skal heller ikke kunne sige, om det er noget, man vil kunne bruge alle mulige andre steder. Men i det her tilfælde, hvor man kan stå at se på, at slagterierne mangler slagtesving, medarbejderne bliver sagt op, og vi ikke kan se en løsning, så synes jeg, det er meget modigt, at branchen og medarbejderne på den måde går sammen,« siger Karen Hækkerup.

»Det vil skabe 5.000 flere arbejdspladser, og der bliver ikke lukket flere slagterier i de næste fire år, Hvis alternativet er, at der ikke bliver lavet en aftale, så ved jeg ikke, hvor meget det vil være tilbage om fire år,« fortsætter hun.

Forslaget fra tillidsmændene går på at investere op mod 600 millioner kroner af medarbejdernes løn i produktionen af danske slagtesvin og opbygning af nye stalde over de næste fire år. Målet er at få svineproduktionen, der lige nu er historisk lav, til at vokse med op til tre millioner slagtesvin over de næste fire år. 

 

Dagens Gossip