Minister: Stigende antal unge på kontanthjælp et stort problem

»Det er et stort problem, at stadig flere unge er på kontanthjælp. Derfor har vi netop gennemført en kontanthjælpsreform, der skal understøtte unge i at få en uddannelse. Det er også omdrejningspunktet for den varslede reform af erhvervsskolerne. Unge skal ikke være på kontanthjælp. De skal i uddannelse,« skriver Mette Frederiksen i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

Nye tal fra Danmarks Statistik er nedslående, når det gælder antallet af unge på kontanthjælp, som fylder mere og mere i det samlede antal kontanthjælpsmodtagere. I 2007 udgjorde de unge mellem 18 og 27 år 21 procent af det samlede antal kontanthjælpsmodtagerne, og i 2012 var tallet steget til 28 procent.

Når det gælder antallet af unge på offentlig forsørgelse generelt, hvor SU-modtagere ikke er medregnet, er tallene også steget markant, fra 61.000 til 92.000. Det svarer til en stigning på næsten 50 procent.

Beskæftigelsesministeren henviser til, at den økonomiske krise særligt har ramt de unge og peger i den sammenhæng på uddannelse, som den bedste måde for de unge at komme ud på arbejdsmarkedet.

»Den økonomiske krise har været ekstra hård ved unge og ufaglærte. Selv om uddannelse ikke er en jobgaranti, er det den bedste måde at sikre sig en varig tilknytning til arbejdsmarkedet,« siger Mette Frederiksen.

Hos Enhedslisten, regeringens parlamentariske grundlag, afviser Christian Juhl, at kontanthjælpsreformen fra før sommerferien vil afhjælpe problemet. Han opfordrer i forbindelse med efterårets finanslovsforhandlinger regeringen til at foretage offentlige investeringer, der kan give arbejdspladser.

 

Dagens Gossip