Minister vil have jobformidling på tværs af kommunegrænserne

»Så må jobcentret kigge ud over kommunegrænsen og finde de ledige, der skal bruges, i andre kommuner. Det er en nødvendighed i fremtiden, når beskæftigelsespolitikken skal være mere virksomhedsorienteret,« siger Mette Frederiksen til avisen.

Hun bakker dermed op om et ønske fra landets seks største byer om at nedbryde de stive kommunalgrænser, som landets 98 jobcentre i dag arbejder inden for.

Fra landets seks største byer - Odense, Aarhus, Aalborg, København, Esbjerg og Randers - lyder forslaget, at jobsøgende og jobcentre skal have mulighed for at krydse kommunegrænserne i forsøget på at nedbringe ledigheden.

Og grænseoverskridende jobformidling bliver ifølge beskæftigelsesministeren ikke mindst relevant, når store anlægsopgaver som Femern-forbindelsen, byggeriet af supersygehusene og elektrificering af tognettet går i gang.

Mette Frederiksen har varslet en større reform af beskæftigelsesområdet og sat den tidligere minister Carsten Koch (S) i spidsen for et arbejde, der sidst på året skal munde ud i en række anbefalinger.

I Kommunernes Landsforening (KL) tager næstformand Erik Fabrin (V) ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten godt imod ønsket om mere samarbejde på tværs. Han påpeger, at det kræver, at regeringen er indstillet på at ændre lovgrundlaget, »så medarbejderne på jobcentrene ikke skal bruge al deres tid på at udføre kontrol og dokumentation«.

I Dansk Arbejdsgiverforening er der klar opbakning til forslaget. De foreslår desuden, at man slår en række af centrene sammen.

 

Dagens Gossip