Minister vil hjælpe anbragte børn gennem efteruddannelse

Det mener socialminister Annette Vilhelmsen (SF), efter det er kommet frem, at børn ikke høres i to ud af fem sager om anbringelser, selvom loven kræver det.

Socialministeren mener, at der skal en »kulturændring« til blandt socialrådgiverne.

»At tale med barnet er ikke bare et processkridt i sagen, som skal overstås. Det er en helt naturlig del af det sociale arbejde og helt afgørende for, at indsatsen bliver en succes,« skriver Annette Vilhelmsen i en mail.

En central del bliver efteruddannelsen af socialrådgiverne, som netop nu er under revision, forklarer Annette Vilhelmsen.

»Der er netop nu et arbejde i gang med at se på, om de 30 millioner kroner om året, der er afsat til efteruddannelse af socialrådgivere på børneområdet, bliver brugt på en fornuftig måde. I det arbejde kan vi se, at det netop er metoder til at inddrage børnene, som er blandt de mest efterspurgte kurser. Så det er tilsyneladende noget, som socialrådgiverne synes er svært, og derfor er det også helt oplagt et område, som jeg vil have styrket, når vi skal have omlagt efteruddannelsen. Så derfor tror jeg ikke, at løsningen på at få børnene inddraget ordentligt er flere regler,« skriver hun.

 

Dagens Gossip