Minister vil ikke fremme kontant trussel mod problemfamilier

Ministeren gav her udtryk for, at hun ikke er optaget af, om sanktionsmuligheden om at trække forældre i sociale ydelser bruges mere eller mindre. Til Politiken siger hun desuden, at når forældrepålæg bruges så sjældent, så viser det, at kommunerne ikke vurderer, at det er svaret på udfordringen.

»Det er også et spørgsmål, om man hjælper dårligt fungerende familier ved at tage pengene fra dem,« siger Annette Vilhelmsen til Politiken.

Anderledes lød det i foråret, da daværende socialminister, Karen Hækkerup (S), nedsatte en taskforce med det klare mål at få flere kommuner til at bruge forældrepålæg. Hun slog fast, at der er brug for »et opgør med eftergivenheden over for forældre af udenlandsk herkomst« i et »etnisk proletariat«, hvor forældrene sidder bag »nedrullede gardiner« med »tændt parabol«, og som ikke holder deres børn væk fra kriminalitet.

Annette Vilhelmsen mener derimod, at forældrekurser og andre tiltag, der skal gøre forældrene bedre i stand til at tage deres ansvar på sig, skal sættes ind først.

Hun har desuden lanceret en såkaldt ungetjeneste, hvor kriminelle unge skal udføre 20 til 40 timers arbejde for samfundet.

 

Dagens Gossip