Minister vil score milliarder på hjemmesider

Selv om 9 ud af 10 små og mellemstore virksomheder har en hjemmeside, så opdateres 60 procent af siderne sjældent eller aldrig. Samtidig giver alt for få mulighed for at købe varer eller booke tider online.

Derfor skydes det landsdækkende initiativ "Succes Online" i gang mandag. Målet er at hente nogle af de eksportkroner, som Danmark går glip af. Og med helt i front er handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

- Der er et stort potentiale for danske virksomheder i at udvide deres forretninger via e-handel. Det giver adgang til flere kunder. Og ikke kun danske kunder, men til et voksende internationalt marked på nettet, siger Pia Olsen Dyhr.

- Det bidrager til vækst i virksomheden og beskæftigelse i Danmark, fastslår hun.

Det anslås, at Danmark går glip af et tocifret milliardbeløb, fordi virksomhedernes hjemmesider er ineffektive.

77 procent af danskerne mellem 16 og 74 år handler i dag på nettet, og faktisk ligger Danmark allerede 37 procent over det europæiske gennemsnit for internethandel.

Den konkrete ambition er, at 10.000 små og mellemstore virksomheder skal have gratis vejledning i at udnytte internettet, så deres forretninger kan vokse blandt andet ved hjælp af e-handel, e-booking og mere effektive hjemmesider.

Peter Friis, der er direktør i Google Danmark, som er en del af initiativet, ærgrer sig over, at danske virksomheder ikke allerede udnytter det globale marked, som internettet byder på.

- Internettet kender ingen landegrænser, og derfor er det kritisk, at de danske små og mellemstore virksomheder i den grad halter efter. De driver danske forbrugere i armene på udenlandske virksomheder og hægter Danmark af vækstkurven, siger han.

En rapport lavet af Boston Consulting Group for Google viser, at internettet årligt bidrager med cirka 95 milliarder kroner til den danske samfundsøkonomi, svarende til 5,8 procent af BNP.

Bag initiativet står blandt andre Erhvervsstyrelsen, Google, Foreningen for Dansk Internethandel og Håndværksrådet.

 

Dagens Gossip