Ministre vil ikke forklare fortrolighedsrum

08/04/2013 05:10

BNB

Nyheder
Lovens § 24 undtager aktindsigt i korrespondancen mellem eksempelvis to ministerier eller et ministerium og en styrelse. Det skal skabe større fortrolighed omkring det politiske arbejde, men det betyder samtidig, at det ikke ville have været muligt at afsløre, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) tilbageholdt nye oplysninger om, hvor mange danskere, der står til at miste deres dagpenge, skriver Jyllands-Posten.Den nye offentlighedslov møder støtte hos både regeringen, Venstre og De Konservative, og Jyllands-Posten har derfor bedt 20 nuværende og tidligere ministre forklare, hvilke problemer de er stødt på, uden det fortrolige rum, der nu lægges op til. Der er dog inden af de adspurgte, der er vendt tilbage med svar. De har i stedet henvist til justitsminister Morten Bødskov (S), ordførerne eller de har undladt at svare.»Det virker besynderligt, at de ikke vil diskutere det. Men hele den politiske proces har været meget, meget lukket,« siger Oluf Jørgensen, pressejurist og forskningschef på Journalisthøjskolen.Morten Bødskov - som inden han blev justitsminister selv mente, at § 24 savnede »enhver begrundelse« - er nu vendt på en tallerken.»Jeg synes, det er helt rimeligt, at en minister og dennes embedsmænd gives et rum, hvor der kan være fortrolighed om politiske processer,« siger han til Jyllands-Posten.

Mest læste i dag

Lovens § 24 undtager aktindsigt i korrespondancen mellem eksempelvis to ministerier eller et ministerium og en styrelse. Det skal skabe større fortrolighed omkring det politiske arbejde, men det betyder samtidig, at det ikke ville have været muligt at afsløre, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) tilbageholdt nye oplysninger om, hvor mange danskere, der står til at miste deres dagpenge, skriver Jyllands-Posten.

Den nye offentlighedslov møder støtte hos både regeringen, Venstre og De Konservative, og Jyllands-Posten har derfor bedt 20 nuværende og tidligere ministre forklare, hvilke problemer de er stødt på, uden det fortrolige rum, der nu lægges op til. Der er dog inden af de adspurgte, der er vendt tilbage med svar. De har i stedet henvist til justitsminister Morten Bødskov (S), ordførerne eller de har undladt at svare.

»Det virker besynderligt, at de ikke vil diskutere det. Men hele den politiske proces har været meget, meget lukket,« siger Oluf Jørgensen, pressejurist og forskningschef på Journalisthøjskolen.

Morten Bødskov - som inden han blev justitsminister selv mente, at § 24 savnede »enhver begrundelse« - er nu vendt på en tallerken.

»Jeg synes, det er helt rimeligt, at en minister og dennes embedsmænd gives et rum, hvor der kan være fortrolighed om politiske processer,« siger han til Jyllands-Posten.