Minkavlere udlover stor dusør efter hærværk

Flere gange har hærværksmænd været på spil på minkfarme i Ølgod og Varde.

Politiet kæder hærværket sammen og mistænker de samme gerningsmænd for at stå bag.

Hærværket får Esbjerg og Omegns Pelsdyravlerforening til at udlover 20.000 kroner i dusør til personer, som kan hjælpe med information, der kan føre til, at politiet fanger vandalerne.

Onsdag den 18. juni mellem klokken 12 og 20 er der på en for længst nedlagt minkfarm på Forsomho Kirkevej ved Ølgod skrevet “Fucking minkfarm. Vi kommer efter jer. Igen.” og “Fuck jer. Dyremishandlere”.

Fra en bygning, der tilhører den nedlagte farm, er der samtidig fjernet inventar, som klokken 19.52 blev brændt af i et bål tæt ved Ølgod Skole.

Mellem tirsdag den 1. juli klokken 12 og onsdag den 9. juli klokken 19 er der lavet grafitti på en mur og flere genstande ved forsamlingshuet på Tarpvej i Strellev ved Ølgod.

På muren er der skrevet “We where here”, og på et træbord er der skrevet et symbol, som kan ligne et symbol, der senere blev skrevet på minkfarmene.

Natten til den 12. juli blev en farm på Kærgårdsvej ved Strellev udsat for hærværk, hvor cirka 1000 mink blev lukket ud af deres bure.

Hegnet omkring farmen blev ødelagt. På hegnet blev skrevet “Stop lidensen” og “Pels er ikke til mennesker. Der blev også tegnet et symbol med en cirkel med et A, hvor der er skrevet A og F indeni.

Natten til den 22. juli gik det ud over minkene på en farm på Dejgårdvej ved Horne nær Varde.

Her blev cirka 4000 mink lukket ud og hegnet igen ødelagt. På hegnet blev der også spraymalet et symbol med en cirkel med et A, hvor der er skrevet et R og F indeni.

Politiet håber også på, at den udlovede dusør på 20.000 kroner kan få nye oplysninger frem, som kan hjælpe med opklaringen.

Kontakt på telefonnummer 114.

 

Dagens Gossip