Miraklet i ruinerne: Hun har det godt

11/05/2013 12:00

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Den kvinde, som mirakuløst blev reddet ud fra ruinerne 17 dage efter et bygningskollaps i Bangladesh, har det "rigtig godt". Antallet af døde efter ulykken er nået op på 1084.

Den 18-årige syerske Reshma er genforenet med sin familie, efter hun fredag blev fundet i murbrokkerne fra den sammenstyrtede bygning, som husede den tekstilfabrik, hvor hun arbejdede.

- Hun har det godt, fortæller militærlægen Fakrul Islam, som talte med kvinden lørdag morgen.

Ifølge lægen var hun stadig påvirket af den stærkt begrænsede mængde føde, hun indtog i løbet af de 17 dage under murbrokkerne.

Hun overlevede på bare "fire kiks" og lidt vand.

- Hun spiser mad og frugt. Alle hendes vitale organer fungerer, siger Fakrul Islam.

Den 18-årige syerske fandt kiksene og noget vand i en luftlomme, og militærlægen forventer, at kvindens hukommelse fra ulykken kan blive bedre, når hendes fysiske tilstand forbedres.

Kvinden blev fundet fredag kort efter, at dødstallet havde passeret 1000.

- Da vi skulle til at fjerne murbrokker, råbte vi for at høre, om nogen var i live, siger en unavngiven redningsarbejder til den private tv-station Somoy.

- Så hørte vi nogen sige: "Please save me, please save me".

Kvinden udvekslede derefter adskillige ord med redningsarbejderne, inden hun blev trukket fri.

Flere tusinde mennesker befandt sig inde i bygningen, som blandt andet husede tøjfabrikker.

Tragedien omtales som den værste industriulykke i landet nogensinde og har sat fokus på de elendige sikkerhedsforhold og arbejdsbetingelser i det fattige lands enorme tekstilindustri.

Politiet har anholdt 12 mennesker, heriblandt ejeren af bygningen. Adskillige tøjfabrikker er efterfølgende blevet tvangslukket.

/ritzau/AFP