Mistænkt i bombesagen fra Boston skudt af FBI

22/05/2013 19:54

BNB

Nyheder
Den dræbte, der efter oplysningerne også kommer fra Tjetjenien, er identificeret som den 27-årige Ibragim Todashev, der har boet i USA siden 2008.Ifølge FBI blev han skudt i sit hjem i Orlando i Florida, da han under en afhøring ifølge de foreløbige oplysninger angreb og sårede en FBI-agent, som derefter skød ham i selvforsvar.Ifølge oplysningerne fra FBI deltog også to lokale betjente i afhøringen af Ibragim Todashev.En af Ibragim Todashevs venner har ifølge CNN fortalt en lokal TV-station, at FBI havde indledt en undersøgelse af dem begge to for en måneds tid siden, og at de havde fulgt Todashevs færden gennem flere dage.FBI fattede interesse for Ibragim Todashev, fordi han har boet i Boston og kendte brødrene Tamerlan Tsarnaev og lillebroderen Dzhokhar Tsarnaev, der begge er mistænkt for at stå bag terrorangrebet ved maratonløbet.Den 26-årige Tamerlan Tsarnaev blev dræbt under en politijagt et par dage efter bombeeksplosionen, der fandt sted blandt publikum ved maratonløbets målstreg.Hans 19-årige lillebror, Dzhokhar Tsarnaev, blev efter endnu et par dages intensiv jagt anholdt i en båd i en baghave i Watertown, en forstad til Boston.Dzhokhar Tsarnaev er i dag formelt tiltalt for terrorbombningen, der ifølge ham selv var hævn for »USAs drab på muslimer«.I Orlando siger vennen til den dræbte Ibragim Todashev til CNN, at Todashev godt nok kendte de to brødre:»Men de var ikke specielt nære venner, han kendte dem bare. Han havde ikke nogen ide om, at de var i gang med bomber og den slags,« siger vennen.

Mest læste i dag

Den dræbte, der efter oplysningerne også kommer fra Tjetjenien, er identificeret som den 27-årige Ibragim Todashev, der har boet i USA siden 2008.

Ifølge FBI blev han skudt i sit hjem i Orlando i Florida, da han under en afhøring ifølge de foreløbige oplysninger angreb og sårede en FBI-agent, som derefter skød ham i selvforsvar.

Ifølge oplysningerne fra FBI deltog også to lokale betjente i afhøringen af Ibragim Todashev.

En af Ibragim Todashevs venner har ifølge CNN fortalt en lokal TV-station, at FBI havde indledt en undersøgelse af dem begge to for en måneds tid siden, og at de havde fulgt Todashevs færden gennem flere dage.

FBI fattede interesse for Ibragim Todashev, fordi han har boet i Boston og kendte brødrene Tamerlan Tsarnaev og lillebroderen Dzhokhar Tsarnaev, der begge er mistænkt for at stå bag terrorangrebet ved maratonløbet.

Den 26-årige Tamerlan Tsarnaev blev dræbt under en politijagt et par dage efter bombeeksplosionen, der fandt sted blandt publikum ved maratonløbets målstreg.

Hans 19-årige lillebror, Dzhokhar Tsarnaev, blev efter endnu et par dages intensiv jagt anholdt i en båd i en baghave i Watertown, en forstad til Boston.

Dzhokhar Tsarnaev er i dag formelt tiltalt for terrorbombningen, der ifølge ham selv var hævn for »USAs drab på muslimer«.

I Orlando siger vennen til den dræbte Ibragim Todashev til CNN, at Todashev godt nok kendte de to brødre:

»Men de var ikke specielt nære venner, han kendte dem bare. Han havde ikke nogen ide om, at de var i gang med bomber og den slags,« siger vennen.