Mister 12.000 kr.: Ingen penge-hjælp til ramte sosu-elever

Op mod 450 social- og sundhedshjælperelever risikerer at miste en månedlig indtjening på mere end 12.000 kroner som følge af lockouten.

De skal nemlig stå med en gyldig afgangseksamen, inden de kan komme i job.

Men fordi lockouten rammer over 350 undervisere på landets 16 sosu-skoler, bliver sosu-eleverne altså nu indirekte berørte af den verserende konflikt mellem KL og landets lærere.

Selv om undervisnings- og børneminister, Christine Antorini (S) erkender, at landets sosu-elever nu bliver ufrivilligt draget med ind i konflikten, afviser hun at give kompensation.

- Det er ikke noget, der ligger på mit bord. Det, jeg kan gøre, er at sikre, at de får deres eksamensbevis, hvis de skal videre i uddannelsesforløbet. De vil ikke blive forsinket i denne forbindelse, siger ministeren.

Ifølge Politiken ligger en elevløn for en social- og sundhedshjælper på 9.933 kroner, mens en færdiguddannet har en grundløn på 22.609 kroner for kommunalt ansatte.

Denne lønforskel på mere end 12.000 kroner har store konsekvenser, fordi en stor del af sosu-eleverne er voksne.

- Jeg ved, at denne lockout medfører en masse bøvl for folk, der ikke har en aktiv del i den. Men omvendt er der ingen, der er herre over den, siger Christine Antorini og fortsætter.

- Jeg kan godt forstå, at de synes, det er super ærgerligt. Men jeg garanterer, at de ikke bliver forsinket i deres videre uddannelsesforløbet, siger ministeren.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip