Mitt Romney afviser ny præsidentkampagne i USA

Republikanske Mitt Romney siger nu, at han ikke vil stille op som præsidentkandidat i USA.

I en udtalelse til sine tilhængere siger han, at han har bestemt sig for ikke at forsøge at blive republikanernes præsidentkandidat.

Det skriver Reuters og AFP.

Tidligere på dagen skrev flere amerikanske medier ellers, at den 67-årige republikaner ville gøre et tredje forsøg på at blive præsident.

Men det afviser han nu personligt.

- Efter at have tænkt meget over, at gøre et nyt forsøg på at blive præsident, så har jeg besluttet, at det er bedst at give andre ledere i partiet muligheden for at blive vores næste kandidat, siger Romney i en telefonkonference, der bliver sendt direkte på CNN.

Udtalelserne følger i kølvandet på flere ugers spekulation i medierne om, at han ville stille op som republikanernes bud på en præsidentkandidat.

Romney forsøgte at blive republikanernes præsidentkandidat i 2008, men her blev det John McCain, der blev opstillet.

Det lykkedes for ham i 2012 at blive opstillet, og her kæmpede han om vælgernes gunst mod den nuværende præsident Barack Obama, der vandt valget for demokraterne.

Mitt Romney er mangemillionær og tidligere guvernør for staten Massachusetts, der ligger nord for New York på østkysten.

Under Romneys valgkamp mod Obama modtog republikaneren hård kritik fra andre partifæller for en mislykket valgkamp fuld af fejltrin.

Mitt Romney indrømmede, at det var en fejl at ignorere vælgerne i de hastigt voksende minoritetsgrupper i USA, heriblandt de sorte og latinoerne, som i overvældende grad stemte på Obama.

Forretningsmanden Romney forsøgte under præsidentkampen at argumentere for, at han havde et bedre greb om den amerikanske økonomi end Obama.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip