Mobilgigant køber kabel-TV for milliarder

Den britiske mobilgigant, Vodafone, der er verdens næststørste mobilselskab, køber Tysklands største kabel-TV-selskab for 57,4 milliarder kroner.

Forhandlingerne mellem Vodafone og Kabel Deutschland har stået på i en længere periode, hvor også andre bød ind, men nu er Vodafone blevet enig med Kabel Deutschlands bestyrelse om et bud på 7,7 milliarder euro eller 57,4 milliarder kroner, skriver britiske BBC. Der er tale om en markant ændring af Vodafones strategi, som hidtil har koncentreret sig om mobiltelefoni i Europa.

Klar til pakkeløsninger

Vodafone vil med Kabel Deutschland kunne tilbyde mere konkurrencedygtige pakker med TV, fastnettelefon og internetforbindelser - det såkaldte »triple play« eller 3-i-1 - til det tyske marked, som er et af Europas største. Det er netop samlede pakkeløsninger, som er i høj kurs hos forbrugerne, fordi de samtidig forventer at få solide rabatter ved samkøbet af flere tjenester.

Tyskland er samtidig et af de mest attraktive markeder i Europa og tillige i økonomisk fremgang for tiden.

Overtagelsen kræver, at de tyske konkurrencemyndigheder godkender handelen. Konkurrencemyndighederne blokerede i februar 2013 for Kabel Deutschlands overtagelse af de mindre, berlinske kabelselskab Telecolumbus til 618 millioner euro. Alle større handeler skal også forelægges EUs konkurrencemyndigheder.

Virgin Medias ejer også interesseret

Liberty Global, som ejer det britiske Virgin Media, gav også et indledende bud på Kabel Deutschland, efter sigende i størrelsesordenen 7,5 milliarder euro, men beløbet er ikke blevet bekræftet. Liberty Global købte selv Virgin Media for 132,4 milliarder kroner (23,3 milliarder dollars) tidligere i år.

 

 

 

 

Dagens Gossip