Mobiltelefoner afløser dankortet

Til august lancerer de fire dominerende teleselskaber i fællesskab betaling på mobiltelefonen, og snart vil mobiltelefonen være det mest benyttede betalingsmiddel, mener eksperter.

»Vi kan godt sige uden at tage munden for fuld, at vi har store ambitioner om at gøre mobilbetaling til noget rigtig stort. Vi vil sørge for, at man i fremtiden ikke behøver at have en tegnebog i sin ene lomme og en telefon i sin anden. Den vision eksekverer vi absolut,« siger Peter Bredgaard, der er administrerende direktør for de fire teleselskabers nye virksomhed med den midlertidige arbejdstitel 4T.

Også hos Coop spår man mobiltelefonen en afgørende rolle i fremtidens betalinger. Inden for et år vil man i landets 1.200 Kvickly, SuperBrugsen, Irma og Fakta inden for ét år vil kunne betale for varer ved at føre deres mobiltelefon over tusindvis af nye og opdaterede betalingsterminaler.

»Vi er ved at teste vores nye terminaler, som teknologisk understøtter betaling med mobiltelefonen. Vi er meget positive over for mobilbetaling, og vi tror bestemt på, at dette bliver en stor succes,« siger informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen til Jyllands-Posten.

 

Dagens Gossip