Modigt indlæg: Jeg vil være den pige, som overkom spiseforstyrrelsen. Ikke hende, der døde af den

I dette indlæg vil jeg være ærlig. Sådan skriver den norske pige Helene Kjeldsberg på sin blog, som nu får enorm omtale i medierne.

Omtalen skyldes hendes bund ærlige fortælling om en slem spiseforstyrrelse, der kunne have kostet hende livet. Fortællingen, håber hun, vil kunne hjælpe andre ud af deres spiseforstyrrelser.

- Jeg har aldrig følt mig mere nøgen, end hvad jeg føler lige akkurat nu, starter hun nervøst ud i sin fortælling om at lide af anoreksi og bulimi.

Læs også: Hun bliver kaldt fed: Nu går hun til modangreb på en genial facon

Hun skammer sig over at vise sine inderste tanker og følelser og ikke mindst private billeder, men responsen på hendes indlæg viser, at hun intet har at skamme sig over.

Startede med en grim kommentar
I 9. Klasse følte hun for første gang følelsen af ikke at være god nok, skriver hun. Da hun senere hen fik en svidende kommentar fra en ældre fyr om, om hun ikke havde taget ret meget på, blev den ligesom hængende.

Dråben, der til sidst fik bæret til at flyde over var dog, at hendes daværende kæreste forlod hende til fordel for en anden pige.

Helene begyndte nu at føle sig enormt usikker. Hun vejede sig hver dag, og tænkte over hvad hun spiste. Hun trænede meget og begyndte at væmmes ved tykke mennesker eller fedt. Til sidst levede hun af 10 vindruer om dagen. Alt indtag af mad var nøje planlagt og afvejet.

- Maden overtog langsomt, men sikkert mit liv, skriver hun. 

Læs også: Jordemoder slår alarm: Gravide går på kur for at "slanke" deres barn

Hjælpen kom i sidste sekund
For nogle måneder siden søgte Helene endelig psykologhjælp. Det viste sig at redde hendes liv. På daværende tidspunkt havde den ellers slanke pige tabt over 20 kilo.

Psykologen gav hende valget mellem liv og død, og det var et valg, Helene heldigvis valgte en god vej ud af. 

- Jeg har indset, at der så meget andet, der er hundrede gange vigtigere, end hvordan man ser ud, og selvom det er hårdt at overbevise mig selv om det nogle dage, så fortsætter jeg med at prøve, skriver hun, og understreger, at “det her jo ikke er noget liv”.

Læs også: Smuk, dansk vejrvært ramt af bulimi: Kastede op i 17 år

- Jeg vil være glad og bekymringsfri og faktisk føle det indvendigt også. Ja, ved du hvad, jeg vil? Jeg vil leve.

Bloggen viser billeder af, hvor tæt Helene var på at dø af sygdommen. Den sygelige tyndhed blotter ribben og hofteknogler, som på en udsultet fange i en konzentrationslejr.

Billederne neden for viser et før og et efterbillede af den ellers kønne pige.
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip