Modstandere af homo-rettigheder får dødstrusler

Skrevet af BNB

08/04/2013
En ny rapport viser, at personer, som eksempelvis har en negativ holdning til homoægteskaber, bliver mødt med vold, hån og trusler. Og det er især de kristne debattører, som står for skud i dagens Europa.Europæisk Observatorium for Intolerance og Diskrimination mod Kristne har netop afleveret en rapport om problemet til den europæiske sikkerhedsorganisation, OSCE, beretter Kristeligt Dagblad. Rapporten nævner to tyske sager, hvor modstandere af homoægteskaber blev udsat for dødstrusler, efter at have deltaget i en TV-udsendelse.»Rapporten indeholder kun de sager, der med dødstrusler klart overtræder loven. Men vi har mange andre eksempler på, at især kristne, der deltager i den offentlige debat med synspunkter imod ægteskab eller adoption for homoseksuelle, bliver jaget vildt,« siger Gudrun Kugler, leder af Europæisk Observatorium for Intolerance og Diskrimination Mod Kristne, til Kristeligt Dagblad.De hadefulde kommentarer bliver eksempelvist ytret på Facebook, forklarer hun.»Tendensen til personlige angreb frem for saglig diskussion er tydelig, og den holdning breder sig, at man ikke vil debattere, men kun forhindre andre i at udtrykke synspunkter, man ikke selv deler. I både Tyskland og Østrig oplever vi igen og igen, at radikale tilhængere af bøssers, lesbiskes, bi- og transseksuelles rettigheder forsøger at sabotere demonstrationer eller konferencer, der tager stilling imod ægteskab mellem homoseksuelle.«Den europæiske organisation for bøsser og lesbiskes rettigheder, ILGA, mener dog, at problemet blegner i forhold til problemet med hadforbrydelser.»I for eksempel Frankrig er antallet af overgreb mod homoseksuelle fordoblet siden oktober, samtidig med at debatten om ægteskab mellem homoseksuelle blev et stort debatemne. Vi opfordrer altid til at føre en respektfuld dialog med vore modstandere, men hver organisation har sin egen strategi og kan være mere eller mindre provokerende og militant i sine metoder,« siger Joël le Deroff fra ILGA til Kristeligt Dagblad.

Mest læste i dag

En ny rapport viser, at personer, som eksempelvis har en negativ holdning til homoægteskaber, bliver mødt med vold, hån og trusler. Og det er især de kristne debattører, som står for skud i dagens Europa.

Europæisk Observatorium for Intolerance og Diskrimination mod Kristne har netop afleveret en rapport om problemet til den europæiske sikkerhedsorganisation, OSCE, beretter Kristeligt Dagblad. Rapporten nævner to tyske sager, hvor modstandere af homoægteskaber blev udsat for dødstrusler, efter at have deltaget i en TV-udsendelse.

»Rapporten indeholder kun de sager, der med dødstrusler klart overtræder loven. Men vi har mange andre eksempler på, at især kristne, der deltager i den offentlige debat med synspunkter imod ægteskab eller adoption for homoseksuelle, bliver jaget vildt,« siger Gudrun Kugler, leder af Europæisk Observatorium for Intolerance og Diskrimination Mod Kristne, til Kristeligt Dagblad.

De hadefulde kommentarer bliver eksempelvist ytret på Facebook, forklarer hun.

»Tendensen til personlige angreb frem for saglig diskussion er tydelig, og den holdning breder sig, at man ikke vil debattere, men kun forhindre andre i at udtrykke synspunkter, man ikke selv deler. I både Tyskland og Østrig oplever vi igen og igen, at radikale tilhængere af bøssers, lesbiskes, bi- og transseksuelles rettigheder forsøger at sabotere demonstrationer eller konferencer, der tager stilling imod ægteskab mellem homoseksuelle.«

Den europæiske organisation for bøsser og lesbiskes rettigheder, ILGA, mener dog, at problemet blegner i forhold til problemet med hadforbrydelser.

»I for eksempel Frankrig er antallet af overgreb mod homoseksuelle fordoblet siden oktober, samtidig med at debatten om ægteskab mellem homoseksuelle blev et stort debatemne. Vi opfordrer altid til at føre en respektfuld dialog med vore modstandere, men hver organisation har sin egen strategi og kan være mere eller mindre provokerende og militant i sine metoder,« siger Joël le Deroff fra ILGA til Kristeligt Dagblad.