Mød Mads på 13 år - Mors dygtige dreng og Danmarks yngste iværksætter

Hvis Anders ikke har tjent en million , når han er 18, vil han uddanne
sig, læse et eller andet. Han er meget bevidst omkring, at han skal ramme

skolebænken, hvis ikke han er oppe på millionen.De fleste teenagere i Danmark tænker mest på, hvordan de kan komme af med bumser og lukke døren ind til deres værelse. Men ikke 13-årige Mads Rasmussen fra Aabenraa. Han har lige så mange ideer som Disney-figuren Georg Gearløs - og lige så meget talent som iværksætterikonet Martin Thorborg. Mads gemmer på en stor iværksætter-mave under adidas-trøjen.

Allerede da Mads gik i 6. klasse administrerede han sin egen hjemmeside, hvor han anmeldte gadgets. Til at skrive nogle af artiklerne havde han én fra 9. klasse til at hjælpe sig. Han føler ikke, at der er nok forskellige arbejdsmuligheder for folk i hans alder, så derfor har han været meget motiveret for at skabe sit eget arbejde.

- Det er svært at finde noget, man selv har indflydelse på. Og pludselig fandt jeg ud af, der var penge i at have hjemmesiden, fortæller Mads.

'Jeg vil tjene en million, inden jeg bliver 18'
De fleste af hans iværksætteridéer er nogle, han arbejder med ved siden af sin skolegang. Tidligere har Mads været meget interesseret i teknologiske nyskabelser, men lige for tiden arbejder han meget i at finde ud af, hvad viral marketing kan føre til. Og så vil han gerne starte en lille virksomhed, hvor han vil sælge accessories på internettet.

- Jeg vil gerne kunne opleve verden - være mobil og selvstændig. Men hvis jeg ikke har tjent en million, når jeg er 18, så vil jeg uddanne mig, læse et eller andet, fortæller den ambitiøse dreng.

Og på hjemmefronten er der fuld opbakning fra både mor og far.

- Mine forældre synes, det hele er meget spændende. De støtter mig fuldt ud, fortæller Mads.

Start en virksomhed på fem timer
I dag og i morgen er både Mads samt mor og far med på Danmarks største iværksætter-event, Iværk & Vækst, i København, hvor iværksætterspirer fra hele landet har kunnet tilmelde sig et eksperiment: Start en virksomhed på blot fem timer.

Workshoppen vil udmunde i tre helt nystartede virksomheder, der tilsammen vinder iværksætterydelser for 275.000 kr.

Og Mads er ikke i tvivl om, at han vil være med helt fremme i kapløbet.

- Jeg har forberedt mig godt og lavet visitkort med en QR-kode, man kan scanne, for at komme ind og læse om mig og mine sidste nye tiltag, siger Mads Rasmussen.

Vinderne bliver kåret fredag eftermiddag og fejret med champagne, som den unge folkeskoleknægt nok godt må bytte ud med cola, hvis han rammer podiet.

Du kan følge med i kåringen her.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip