Møllgaard vil tæske Island

16/01/2013 12:55

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

De danske håndboldherrer kan - hvis alt flasker sig - sikre sig førstepladsen i gruppe B og dermed den på papiret nemmeste vej til knald eller fald-kampene ved VM.

Det kræver en dansk sejr over Island i aften, mens Makedonien ikke må vinde over Rusland i eftermiddagens tidlige opgør.

Henrik Møllgaard, der tirsdag var med til at slå Chile med 43-24, mener, at danskerne skal gøre alt for at få sikret den førsteplads.

- Det er sindssygt vigtigt for os at blive etter, så vi kan få så nem en vej som overhovedet muligt.

- Så skal vi ikke til at kigge på resultaterne i de andre puljer. Vi skal bare få gjort arbejdet færdigt, siger Møllgaard.

- Og det får vi chancen for mod Island. Den skal vi gribe, så vi ikke lige pludselig skal sidde og kigge på resultater i sidste runde og skal tvinges ud i at slå Makedonien, som kan få chancen for at hente os.

- Så vi skal levere en koncentreret indsats, hvor vi forhåbentlig vælter Island, og så ser det godt ud, mener Skjern-spilleren.

Han føler sig endnu ikke træt, selv om han har trukket et større læs end mange af de andre danske spillere, der har fået lov til at hvile mere.

- Jeg er vant til at spille meget hjemmefra. Det er selvfølgelig noget andet, fordi kampene ligger tæt på hinanden, og det er nogle tunge modstandere.

- Men jeg synes jo, det er fantastisk sjovt at spille. Og jeg får mine pauser nogle gange i angrebet, så det er jeg på ingen måde bange for. Vi får doseret det, så det passer, siger Møllgaard.

Danmark er allerede klar til 1/8-finalerne ved VM, men de to sidste kampe i det indledende gruppespil mod Island og Makedonien er afgørende for placeringerne i gruppen, hvor danskerne lige nu er nummer et med seks point.

Danmarks kamp mod Island går i gang klokken 20.15.

/ritzau/