Möger melder officielt sin støtte til Krag

Skatteminister Thor Möger Pedersen støtter sin ministerkollega Astrid Krag i SF's formandsopgør.

- Som formand kan hun sikre en frisk start for SF og samle den opbakning, vores politik fortjener. Danmark har brug for et SF med større muskler - og jeg stensikker på, at Astrid er den rette kvinde til opgaven, skriver Thor Möger på sin Facebookprofil.

Oddsene på dén melding var uhyre lave, da sundhedsminister Astrid Krag er en del af fornyer-fløjen omkring netop Thor Möger Pedersen.

Tidligere torsdag meddelte en anden af fløjens medlemmer, politisk ordfører Jesper Petersen, også sin støtte til Krag, der duellerer mod partiets erhvervsordfører, Annette Vilhelmsen om posten som formand.

Posten blev ledig, da udenrigsminister Villy Søvndal pludselig kastede håndklædet i ringen.

Duellen mellem Krag og Vilhelmsen har efterhånden udviklet sig til en form for top mod bagland i partiet, i hvert fald hvis man ser på persongalleriet blandt kandidaternes støtter.

Ud over Jesper Petersen og Thor Möger Pedersen har også miljøminister Ida Auken og europaparlamentarikerne Margrete Auken og Emilie Turunen bakket officielt op om Krag.

Også borgmester i København, Ninna Thomsen, klimaordfører, Steen Gade bakker op om den 29-årige sundhedsminister, ligesom en række fagforeningsfolk med sektorformand i HK-Privat, Simon Tøgern, i spidsen torsdag meldte sin støtte.

På Vilhelmsens side står arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, tidligere folketingsmedlem Kristen Touborg, tidligere gruppeformand Aage Frandsen samt retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt og EU-ordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Også afgående gruppeformand i SF, Pernille Vigsø Bagge, støtter ifølge Annette Vilhelmsen i formandsopgøret.

Sidste frist for tilmelding til formandsvalget er i morgen fredag klokken 12.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip